Fakta om antroposofisk behandling

Antroposofisk behandling består af mange forskellige tilbud, herunder psykologisk behandling og behandling med antroposofisk, homøopatisk medicin. I Danmark er antroposofisk behandling fortsat ikke særlig udbredt, sammenlignet med landende omkring os.

En netop offentliggjort rapport fra European Coalition on Homeopathic and Antroposophic Medical Products (ECHAMP), viser at EU-markedets forbrug af homøopatisk og antroposofisk medicin, hvert år øges med 6,5 %. Markedsværdien anslåes i år til 1,24 mia. euro, svarende til 7 % af EU-markedets ikke-receptpligtige medicin. Europa, der globalt set er hovedsæde for ekspertise og fremstilling af homøopatiske og antroposofiske lægemidler, producerer årligt over 1,5 mio. forskellige produkter og 100 mio. færdige enheder.

Rapporten viser markant høj og stigende efterspørgsel på produkterne i mindst 2/3 dele af EU-landene. Dette omfatter både lande med og uden tradition for disse lægemidler. På nogle markeder anvendes produkterne af op mod 60 % af befolkningen.

Medicinen skal ikke ses som et alternativ til den konventionelle medicin, men som et supplement, idet den hviler på den konventionelle medicins naturvidenskabelige basis, og blot går et skridt videre. Den beror på et holistisk menneskesyn og fokuserer på det hele menneske og ikke på den enkeltes sygdomsbillede.

Antroposofisk behandling bliver i stor udstrækning anvendt til patienter med forskellige angstlidelser, herunder stress, depression samt psykiske lidelser. Der er endvidere stor fokus på børn, idet denne patientgruppe viser sig særlig nem at behandling medicinsk.

 

balance